Cross-over Concert: ONDER DE ZON

Onder de zon

Grady verzorgde een cross-over concert in samenwerking met zangeres Janine Beens en pianist Jan Willem van Delft.

Janine vertolkte songs uit haar albums, waarbij Jan Willem haar begeleidde. Grady droeg voor uit Alles wat zacht was, terwijl de bijbehorende kunstwerken werden gepresenteerd op beeldschermen.

De thematiek en de sfeer van de songs van Janine vielen heel mooi samen met de poëzie en kunst uit Alles wat zacht was. Het programma was verdeeld in 4 thema’s: Onderweg, Eeuwigheid & Oneindigheid, Nabijheid en Vrede.

Na afloop was er ruimte voor ontmoeting, een drankje en konden het boek en CD’s worden gekocht.

Het was een hele sfeervolle avond, met mooie reacties na afloop.

Kijk verder voor video’s.

Onder de video’s kun je het persbericht lezen over het concert, met meer info over het programma, Janine, Jan Willem en Grady.

Compilatie ONDER DE ZON
Janine zingt een eigen vertolking van Grady’s gedicht PSALM
Teaser ONDER DE ZON
EO- Visie tipte ONDER DE ZON

ONDER DE ZON: Kunstzinnig en poëtisch concert
Janine Beens, Grady van den Bosch, Jan Willem van Delft
14 april 2024 in De Duif in Huizen

Zondag 14 april bundelen zangeres Janine Beens en beeldend kunstenaar en dichter Grady van den Bosch hun krachten en presenteren een programma waarin muziek, poëzie en beeldende kunst elkaar ontmoeten, met als titel ‘Onder de zon’. Muzikale begeleiding wordt verzorgd door pianist Jan Willem van Delft. Grady van den Bosch en Janine Beens vinden elkaar in een gedeelde liefde voor licht, warmte en creatieve vrijheid in verschillende kunstdisciplines.

Interdisciplinaire kunst heeft Grady’s hart en dat gaan we deze avond merken! Grady, kunstenaar, dichter, kunst- en muziekeducator, zal deze avond werk voordragen uit haar bundel ‘Alles wat zacht was’, in combinatie met bijbehorende abstracte beelden. Haar poëzie werd eerder al opgemerkt door schrijver Abdelkader Benali, die haar gedicht Eva in 2017 uitkoos als een van de winnaars van de Poëzie-estafette van het Kröller Müller Museum. Grady exposeerde al tientallen malen, vooral in kerken.

In muziek en taal vindt zangeres Janine Beens ruimte om op onderzoek uit te gaan. Langs de wegen van de pop en jazz, met folk invloeden, schept ze liedjes die beeldend en poëtisch zijn. Verstilling én up beat gaan hierin heel goed samen. Janine bracht vier albums uit, waarvan Polaris het meest recent is (november 2023). Vanaf het eerste album ‘Janine’ in 2012 werd haar muziek gehoord en gewaardeerd, ze ontving een Zilveren Duif best album award voor dit debuut, de landelijke muziekprijs voor gospel Nederland.

Pianist Jan Willem van Delft is een bekende naam in gospel Nederland. Deze begenadigde muzikant is naast op eigen albums en in muzikale tv-programma’s, te horen op meer dan 100 CD’s van verschillende artiesten en bands, waaronder Shirma Rouse, Gospel Boulevard, de Oden van Salomo, Gerald Troost, Joke Buis, Sharon Kips en Linda Wagenmakers. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Rob van Bavel (bachelor) en Frans Elsen (master).

Komt u zich laven aan een sfeervol programma waarin we ons uitreiken naar de Eeuwige, tastend in al onze menselijkheid, ons verwonderen, dwalen en thuiskomen.

U bent van harte welkom op zondagavond 14 april in De Duif in Huizen.

Aanvang: 19.30 uur

Deur open: 19.00 uur

Toegang: € 12,50
Reserveer je kaarten hieronder: