Over Ons

De kunstenaar – dichter

Grady van den Bosch (1966) is kunsteducator en kunstenaar. Al sinds haar jeugd schrijft ze gedichten en maakt ze kunst. Grady is opgeleid tot docent muziek en heeft ook jarenlang als docent gewerkt. Na haar studie master Kunsteducatie is zij haar eigen bedrijf Studio Grady Art & Art Education begonnen. Ondertussen was zij al jaren bezig om zich te ontwikkelen als beeldend kunstenaar, met de nodige professionele training.

Grady maakt kunst in diverse disciplines, zoals fotografie, schilderen, tekenen, video en kleine installaties. Vaak conceptueel. Soms verbindt ze tekst en beeld, of beeld en muziek met elkaar. Het boek Alles wat zacht was is een mooi voorbeeld van hoe twee kunstdisciplines met elkaar worden verbonden.

Grady is actief in verschillende landelijke besturen rondom kunst en geloof en schrijft voor ArtWay over kunst en religie. In 2020 was ze de gast in het NPO EO radioprogramma “Nog even zondag”, waar ze inging op de relatie kunst en geloof in haar leven.

Ze ontving voor haar kunst en voor haar gedichten diverse prijzen.
Zo selecteerde schrijver en dichter Abdelkader Benali een gedicht van haar in de Poëzie-estafette van het Kröller Müller Museum in 2017, waarbij hij opmerkte:
“In elke zin zit een overrompelende kwetsbaarheid”.

(Foto: Yvonne Verhulsdonk Fotografie)

De uitgever

Alles wat zacht was wordt uitgegeven door Uitgeverij Anderszins. Deze kleine uitgever is gespecialiseerd in poëzie en boeken met een bijzondere kijk op het leven. Uitgeverij Anderszins heeft een uitgelezen neus voor oorspronkelijke publicaties voor een speciaal publiek.

www.uitgeverijanderszins.nl

Met dank aan

Ir. Tea Idzenga: Fotografie reproducties kunstwerken
Drs. Marleen Hengelaar – Rookmaker: redactie
Drs. Marleen Schoonderwoerd: redactie
Jolien van der Velde – van Braak MA: advies en voorwoord
Elisabeth de Bruijn: advies
Adrie van den Bosch en Stephan Ruigrok: feedback
Dorie Canters: input Emerson
Fiet van Beek (uitgever): eindredactie
Laurien Stam (vormgever): opmaak van het boek en coverontwerp
Alle donateurs