Nieuws

Aanbevolen

Als auteur is het bijzonder welkom als iemand zo enthousiast is over je boek, dat zij het van harte aanbeveelt aan anderen.

En dat gebeurde door de galeriehoudster van galerie De Kleine Toonzaal in Huizen, waar Alles wat zacht was te koop is.

De klant ging het boek vervolgens met aandacht bekijken en was onder de indruk van de kunst. “Ja”, zei de galeriehoudster, “Grady maakt hele mooie kunst!”. “En ze geeft ook hele mooie workshops!”.

Persoonlijk

Een bijzondere vriendschap is er voor Grady met haar schoolvriendin Jenneke. Ze kennen elkaar al van de kleuterschool. Ook al spreken ze elkaar soms een paar jaar niet, zodra ze bij elkaar zijn delen ze als vanzelfsprekend met elkaar wat het leven hen zoal brengt.

Toen Grady Jenneke Alles wat zacht was cadeau deed, was ze blij verrast. Ze was onder de indruk van de kwaliteit van de uitgave en probeerde de gedichten te doorgronden, iets waarvan ze zei dat ze daar doorgaans moeite mee heeft.

Kostbaar om iets zo wezenlijks te delen, omdat ook dit een betekenisvolle fase voor Grady is, zoals ze al zoveel levensfases met elkaar konden delen. Jenneke nam het gesigneerde boek graag mee naar huis.

Geestkracht

Marleen Schoonderwoerd nam op de boekpresentatie in juni 2023 het eerste exemplaar in ontvangst. Ze was betrokken geweest bij de voorbereidingen van Alles wat zacht was. Ook staat haar uitspraak: “Een boek dat je ziel streelt” in de flaptekst van het boek.

Zij zocht op de boekpresentatie een van de originele kunstwerken uit om te kopen. Niet geheel toevallig was dat het kunstwerk dat in het boek hoort bij het tweeluik dat gaat over Geestkracht.

Marleen heeft namelijk een eigen bedrijf als supervisor en trainer met dezelfde naam: Geestkracht.nu. Daarnaast is ze docent bij de afdeling theologie aan Hogeschool Windesheim.

Voor Grady erg leuk dat het kunstwerk nu eindelijk ook werkelijk kon worden overgedragen en dat Marleen het een plekje gaat geven in haar huis.

Workshop Monoprint

Er staan 19 monoprints in Alles wat zacht was en Grady gaf de techniek die ze gebruikte door aan 9 enthousiaste deelnemers aan haar workshop monoprint.

De workshop werd in een ontspannen en creatieve sfeer gegeven in inloophuis
Herberg Tolvrij in Huizen.

Voor Grady een mooie ervaring om te zien hoe de deelnemers hun eigen proces doormaakten, met als vertrekpunt een persoonlijk thema. En hoe Alles wat zacht was opnieuw inspireerde tot creativiteit.

Alles wat zacht was in hospice

Een van de kopers van Alles wat zacht was, wil graag het boek een plek geven in het hospice in Huizen, waar ze werkt. Ze hebben er regelmatig een mooie tekst nodig.

Het thema van het boek past bij het hospice: kwetsbaar en toch geborgen. Het zou heel mooi zijn als zowel de patiënten als de medewerkers er door worden bemoedigd.

Kunstzinnig en Poëtisch Concert: Onder de zon!

Grady ging een samenwerking aan met zangeres Janine Beens, winnaar van de Zilveren Duif Award voor haar eerste album, en pianist Jan Willem van Delft, een grote naam in gospel Nederland.

Samen brachten zij een sfeervol concert, waarbij zang, muziek, poëzie en kunst bij elkaar kwamen. De titel Onder de zon verwijst naar het leven van ons mensen, onderweg zijn, dwalen en thuiskomen, misschien wel bij God. Vertolkt in de songs, muziek en gedichten.

Grady droeg 22 gedichten voor uit Alles wat zacht was en de bijbehorende kunstwerken werden vertoond op beeldschermen.

Zo wordt Alles wat zacht was verder gebracht, door de verbinding aan te gaan met andere creatieven. Een mooie avond.

Klik hier voor meer info, een foto-impressie en een videocompilatie >>

Voordracht in de Bibliotheek

Grady heeft tijdens het maandelijks Open Podium voor schrijvers en dichters, in de bibliotheek in Huizen, uit Alles wat zacht was voorgedragen. Ze liet steeds het bijbehorende kunstwerk zien. Zo’n 10 tweeluiken passeerden de revue. Grady was een van de 7 deelnemers. Uit reacties bleek dat mensen onder de indruk waren van haar bijdrage.

Natuurlijk bood ze het boek ook te koop aan. Een van de deelnemers was erg enthousiast over de mooie uitgave en kocht graag een exemplaar.

Onder kunstenaars

Grady is lid van kunstcollectief Arsprodeo. Op een van de Ontmoetingsdagen voor de kunstenaars nam ze het inkijkexemplaar van Alles wat zacht was mee. Er was een mooie belangstelling voor en het werd met interesse bekeken en gelezen. “Waar je het kunt kopen?” Nou, overal!

Op deze dag werd er kunst uitgekozen voor een reizende expositie, genaamd Heel de aarde. Van Grady werd een videokunstwerk geselecteerd. Je ziet een stukje uit een still aan de rechterkant van de afbeelding.

Wil je meer van haar kunst zien, kijk dan op:
www.gradyvandenbosch.nl

Op een geboortekaartje

Jolien van der Velde en haar man kozen als beeld en tekst voor het geboortekaartje van hun dochter Maria, een tweeluik uit Alles wat zacht was.

Voor Grady is het heel mooi als haar boek ook werkelijk gebruikt wordt in allerlei toepassingen.

Jolien heeft een speciale relatie met het boek, want ze schreef het voorwoord en verzorgde de presentatie op de Boekpresentatie in juni 2023.

Boekmiddag

Grady opende gastvrij de deuren van Inloophuis Herberg Tolvrij in Huizen, voor de deelnemers aan de Boekmiddag. Naast gasten van het inloophuis waren er ook belangstellenden van buiten. Een moeder en dochter kwamen via de uitgever.

Grady hield een presentatie over het maakproces van Alles wat zacht was en ging daarna in gesprek met de aanwezigen.

Aansluitend maakten de deelnemers zelf een tweeluik met een kunstwerk (tekening) en een gedicht, waar Grady hen bij begeleidde. Het leverde een kleurrijk geheel op, waarbij een ieder op geheel eigen wijze en met een persoonlijk thema beeld en tekst maakte. In stilte werd alles bekeken en gelezen.

De deelnemers vonden de middag fantastisch, leerzaam, verrassend en inspirerend.

Klik hier voor een impressie van de Boekmiddag,
met een aantal resultaten van de tweeluiken >>

Voorbereiding Concert

Grady zal op 14 april 2024 samen met zangeres Janine Beens een concert verzorgen, waarbij zang en muziek verweven worden met de kunst en poëzie uit Alles wat zacht was.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Er ontstaat een heel mooi programma. Janine zal op piano worden begeleid door pianist Jan Willem van Delft. Locatie is De Duif in Huizen.

Over een paar weken zal er op deze website meer informatie worden geplaatst, maar je kunt de datum alvast in je agenda noteren!

Wilmine

Grady gaat graag in gesprek met lezers van Alles wat zacht was. Vele lezers zijn voor haar onbekend, maar ook binnen haar eigen kring zijn er liefhebbers van het boek.

Wilmine is Grady’s nichtje en een enthousiast lezer en sponsor. Op een familiebijeenkomst, waar Grady het boek mee naartoe nam, legde ze uit wat haar zo aansprak in Alles wat zacht was. “Normale mensen zeggen gewoon ik ben heel dicht bij je, maar jij schrijft: jouw pupil omrandt de mijne, terwijl ik alle haartjes van je hand tel.”

En: “Jij verwoordt en verbeeldt onderwerpen die ik wel weet,
maar waar ik zelf geen taal voor heb”

Femmetje

Femmetje volgt de theologiecursus die ook Stephan volgt, de vriend van Grady. Stephan leest regelmatig voor uit Alles wat zacht was, als afsluiting van de les. Op een dag deelde hij ook visitekaartjes van het boek uit.

Femmetje vond het allemaal zo mooi, dat ze Alles wat zacht was graag kocht. En zo nam Stephan een gesigneerd exemplaar voor haar mee naar de les. Waar ze samen met het boek poseerde voor deze foto.

Dank je wel Femmetje!

Bij Riemer & Walinga in Ermelo

Grady was op familiebezoek in Ermelo en bezocht meteen ook de landelijk bekende boekhandel Riemer & Walinga. Zij hebben Alles wat zacht was op voorraad.

Er was een allerhartelijkste ontvangst en wat een mooi moment om Alles wat zacht was bij Riemer op de plank aan te treffen.

Grady kwam als kind al bij Riemer en nu is haar eigen boek in deze sfeervolle boekhandel te zien en te koop, wat een hoogtepunt.

Op de plank staat ze naast het boek dat gerenommeerde schrijver en kunstenaar André Troost en Henk Helmantel maakten.

Op de onderste foto staat Grady samen met haar vader op de foto.

Boekavond

Grady organiseerde in De Duif in Huizen een mooie, verstilde boekavond rondom Alles wat zacht was. Ze gaf een presentatie over het maakproces en ging in gesprek met de aanwezigen.

In de tweede helft maakten de deelnemers zelf een tweeluik met kunst en poëzie, net zoals in het boek. Grady begeleidde hen in stappen. De resultaten werden met elkaar gedeeld.

Grady kan worden uitgenodigd voor een boekavond of dergelijke bij jou. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Klik hier voor een foto-impressie van deze Boekavond >>

Kunstwerk Alles wat zacht was in logo

Een van de kunstwerken uit Alles wat zacht was is door grafisch ontwerper Roel Ottow gebruikt in het ontwerp van het logo voor de Inspiratiedag van Platform Kerk & Kunst:
Verder dan Kijken.

Het is toevallig het kunstwerk dat bij het kleinste gedicht hoort uit het boek. De warme, oranje kleurtonen komen niet alleen in het boek gloedvol naar voren, maar contrasteren in het logo mooi met het koele blauw.

Bij een koper thuis

Grady verkocht al verschillende originele kunstwerken uit Alles wat zacht was. De koopster van deze ecoline-tekening moest een poos wachten totdat het boek af was.

En nu hangt het aan een mooie wand in hun met kunst gevulde huis. Ze deden er een nieuwe lijst omheen om het tegen de witte muur mooier te doen uitkomen.

Kijk voor info over het kopen van een origineel kunstwerk uit het boek op de Kopen pagina >>

Alles wat zacht was in Open AtelierRoute

Grady doet bijna jaarlijks als kunstenaar mee met de open AtelierRoute in Huizen. Natuurlijk was er daar dit jaar ook een mooie plek voor Alles wat zacht was.

Er was veel belangstelling voor. Er werd een aantal boeken verkocht en veel visitekaartjes van het boek uitgedeeld.

In de expositie hingen 18 ingelijste originele kunstwerken uit het boek. Grady kon nu meteen iets vertellen over de techniek en achtergrond van de kunstwerken.

Er waren verschillende kaarten te koop met een van de 40 tweeluiken.

Alles wat zacht was te koop in galerie

Alles wat zacht was is een kunstboek. Hoe mooi is het dat het boek nu ook te koop is in Galerie De Kleine Toonzaal in Huizen. De kunst in de galerie vormt een prachtig decor voor Alles wat zacht was.

Galeriehoudster Simone Stawicki bekeek het boek en nam een mooie stapel in consignatie.

Alles wat zacht was heeft een aansprekende plek gekregen in de display, met een inkijkexemplaar.

Een kaart erbij

Een klant die bij Grady een boek kwam kopen, om aan een kennis te geven bij een feestelijke gelegenheid, had nog een wens. Ze wilde er graag een mooie kaart bij geven.

Ze vroeg of Grady nog een passende kaart had, want Grady verkoopt ook kunstkaarten van haar beeldend werk. Tot groot plezier van de koopster had Grady nog kaarten op voorraad met afbeeldingen uit Alles wat zacht was.

Dit zorgde meteen voor het idee om een serie kaarten te laten maken met enkele tweeluiken uit het boek. Wordt vervolgd.

Voor coaching

Alles wat zacht was is ook heel geschikt voor coaching, pastorale begeleiding, geestelijk verzorgers e.d. Vanwege haar universele thematiek, die tegelijk heel persoonlijk is.

Iemand die rituelen gebruikt in de begeleiding van cliënten, heeft Alles wat zacht was ingezet in een sessie. Ze gaf aan dat de combinatie van beeld en tekst raakte en diepgang bracht.

Lees meer op de pagina “het boek doen” >>

O, o Den Haag

Voor Grady is het niet bekend welke winkels in Nederland Alles wat zacht was op voorraad hebben. Voor een debuterend auteur is het niet ongebruikelijk om zelf je boek aan te bieden bij een boekhandel. Ook al kunnen ze het bestellen van het Centraal Boekhuis.

Omdat Grady’s vriend in Den Haag woont, lag het voor de hand om ook daar het boek aan te bieden. Dat gebeurde bij christelijke boekhandel Ichtus, locatie Pelgrim. Zes exemplaren krijgen daar een plek. Wie weet komt Koningin Maxima een keertje buurten.

Wereldliteratuur

Dit is een berichtje met een knipoog. Alles wat zacht was staat nu in de boekenkast van Grady’s vriend naast grote wereldliteratuur. Niet dat ze vindt dat ze zich met een schrijver als Tolstoj kan meten.

Maar haar vriend neemt ook haar boek serieus. En zo staat ze naast Goethe. Alles wat zacht was bestaat. Het is een boek in de boekenkast. Iets om blij van te worden.

Eerste Workshop

De eerste workshop bij Alles wat zacht was is een feit. Als kunsteducator geeft Grady regelmatig een kunstworkshop. Nu gaf ze een laagdrempelige schilderworkshop voor iedereen, in inloophuis Tolvrij in Huizen, aansluitend bij Alles wat zacht was.

Een van de inspiratiebronnen van Alles wat zacht was, Psalm 91, stond centraal. De deelnemers haalden uit de tekst die woorden en zinnen die voor hen het meest betekenden, dat werd vertaald in een schilderij. De resultaten werden met elkaar gedeeld.

Dit is een van de mogelijke workshops die Grady kan verzorgen bij het boek. Heb je interesse voor een workshop met jouw groep, neem dan contact op.

All Around Huizen

Alles wat zacht was heeft in Huizen, Grady’s woonplaats, verschillende plekken gevonden om te stralen. Zo bracht Grady haar boek op uitnodiging naar Bibliotheek Gooi Plus, waar het enthousiast werd ontvangen.

Ook de bedrijfsleidster van Christelijke Boekhandel ECHO nam het boek met liefde in ontvangst. Verschillende exemplaren krijgen een mooie plek in de winkel. Er komt een speciaal bandje om, waarop staat: De kunstenares komt uit Huizen!

Ook de 2e winkel van de Bruna in Huizen geeft het boek een aansprekende plek in het assortiment. En het is bij Grady zelf te koop. Je kunt pinnen!

Zo kan eenieder, passend bij haar of hem, een plek vinden om het boek te bekijken en/of te kopen.

Verzenden

Er zijn heel wat bestellingen bij Grady binnengekomen. Het was even wachten voordat de verzendverpakkingen waren aangekomen, maar nu zijn de boeken dan eindelijk naar hun nieuwe eigenaar. 26 pakketjes gingen de deur uit, waaronder boeken voor donateurs.

Voordeel van een bestelling bij de auteur, is dat je kunt vragen om een gesigneerd exemplaar.

Over de grens!

Alles wat zacht was gaat internationaal.
Onze Zuiderburen zijn ook geïnteresseerd.

Zo zijn er boeken onderweg naar Brugge en Brussel.

Zou Grady’s boek daar ook communiceren?

Voor het inloophuis

Grady komt heel regelmatig in het christelijk inloophuis bij haar om de hoek: Herberg Tolvrij. Er zijn vaak mooie gesprekken over het leven en ook over het geloof.

In de loop der jaren zijn er vriendschappen ontstaan. In de vertrouwensrelatie die er is gegroeid tussen de gasten, wordt er veel gedeeld.

Op deze plek heeft Grady een exemplaar van Alles wat zacht was neergelegd. Iedereen kan het nu bekijken en lezen en het kan onderdeel worden van de gesprekken. In het boek schreef ze: “Voor Tolvrij”.

De eerste reacties

Nu het boek uit in de wereld is en het boek wordt gelezen en bekeken,
komen de eerste reacties binnen.

Deze zijn zeer positief. Twee mooie reacties hieronder:

“Als getroost worden, terwijl je niet wist dat dat nodig was” – Inge

“Ontroerend mooi. Steeds een stukje aan het bekijken” – Tanja

In de winkel

Hoewel Alles wat zacht was overal is te bestellen, nemen niet alle winkels het boek op voorraad.

De Bruna in het winkelcentrum bij Grady in de buurt, wilde graag een aantal boeken op consignatie afnemen. Dat betekent dat wat niet verkoopt weer terug naar de auteur gaat.

En zo komt het dat Alles wat zacht was nu voor het eerst ook echt in de winkel ligt. Pal voor de toonbank. Een memorabel moment.

Een kunstwerk voor de uitgever

Grady bedankte tijdens de Boekpresentatie Fiet van Beek, de uitgever van uitgeverij Anderszins, met een bijzonder cadeau voor de goede samenwerking. Fiet mocht uit de expositie met 18 originele kunstwerken uit het boek, een van de kunstwerken uitkiezen.

Ze koos voor het kunstwerk dat op de cover is gekomen. Op de cover zie je een gekantelde uitsnede van het kunstwerk. Het bijpassende gedicht gaat over de kwetsbaarheid en groeikracht van een vruchtbeginsel in verschillende vormen.

(Foto links: Stephan Ruigrok. Foto rechts: Fiet van Beek)

De boekpresentatie was een feest!

Dit zijn twee foto’s van de prachtige Boekpresentatie van 10 juni 2023. Het was een heerlijk feest met veel lieve mensen.

Heel mooi moment toen Grady voor het eerst het boek in handen kreeg en kon inzien! Op de foto zie je haar met de uitgever. En ja, daar is ze dan. Mét boek!

Je vindt een uitgebreide impressie van de boekpresentatie op de pagina Boekpresentatie >>

De boeken zijn gedrukt!

Wat een feest, de boeken zijn gedrukt en zijn in het land. Alles wat zacht was is ergens in Europa gedrukt. De uitgever laat de contacten hiervoor verzorgen door een bedrijf dat hier in is gespecialiseerd.

De boeken zijn nu bij de opslag van de uitgever. Op de Boekpresentatie van 10 juni krijgt Grady het boek voor het eerst in handen.

Dit is een hele mooie mijlpaal in het hele proces:
het boek bestaat nu.

Bijzondere wens

Een hele mooie vraag kwam er binnen. Voor een bijzondere gelegenheid wilde een belangstellende graag een mooi aantal boeken bestellen om weg te geven. De boeken zijn pas vanaf 10 juni leverbaar en er werd een manier gezocht om ze toch al te kunnen uitreiken.

Er werden cadeaukaarten gemaakt met een couponcode voor in de webshop van de uitgever en Grady maakte er op verzoek een korte video bij waarin ze iets over het boek vertelde.

Reacties van de contactpersonen:
“Top geregeld allemaal!”
“Zeer veel dank. Prachtig zoals je het hebt gedaan. Dat maakt het nog specialer om het mooie cadeau donderdag te kunnen geven”.

Zo zijn er allerlei mogelijkheden om het boek aan te bieden. Heb je zelf wensen, neem dan contact op: info@alleswatzachtwas.nl

Alles wat zacht was

Een korte video als beeld bij het thema van Alles wat zacht was. Het sluit aan bij een onderdeel van de komende Boekpresentatie. Dit beeld komt niet letterlijk in het boek voor, maar er staat wel een tweeluik in dat gaat over fragiliteit in de natuur.

De muziek eronder is van jazzpianist Jan Willem van Delft (Hosanna’s Waltz) en zal ook tijdens de Boekpresentatie worden gespeeld.

Naast André F. Troost

Grady: En dan sta je ineens met je debuut op de website van je uitgever naast het nieuwste boek van gerenommeerd auteur, dichter, dominee André F. Troost. Hij publiceerde al tientallen boeken en bundels.

Ik ken hem nog als predikant in mijn geboorteplaats Ermelo. Hij had een hele oorspronkelijke en toegankelijke manier van preken. In 2019 werd mijn gedicht Kind in Horst opgenomen in de bloemlezing Wie zag ooit Witte Pauwen?, over Ermelo. Ook uitgegeven bij Anderszins, onder redactie van uitgever Fiet van Beek en ook André F. Troost.

Dat we nu samen op de afdeling “Geloven” liggen stemt me vrolijk. Alles wat zacht was is op de website van Anderszins ook bij de afdeling Poëzie te vinden en is zeker niet alleen religieus. De thematiek is voor iedereen bedoeld.

Eerste kunstwerk verzonden

De kunstwerken uit Alles wat zacht was zijn te koop. Desgewenst kunnen ze worden opgestuurd. Eventueel met passe-partout, zoals in dit geval.

In de periode dat de kunstwerken werden gemaakt, werden ze ook op social media geplaatst. Daaruit zijn verschillende aankopen voortgekomen. De kopers moesten geduld hebben totdat de fotografische reproducties voor het boek waren goedgekeurd. Nu is het eerste kunstwerk verzonden. Het is toevallig ook het eerste kunstwerk in het boek.

Reactie van de koopster: “Ja echt zeer verguld met je “fragility shelter” zoals je ze toen noemde. En het was het wachten meer dan waard (….)”

Zie pagina Kopen >>

Het is bijna zover

De lancering van Alles wat zacht was komt nu echt dichtbij: de uitnodigingen voor de Boekpresentatie op 10 juni zijn verstuurd. Het belooft een feestelijke bijeenkomst te worden, waar ook de pers aandacht aan besteedt.

Heb jij belangstelling om er bij te zijn in de Oosterlichtkerk in Huizen? Geef je dan uiterlijk 20 mei op. Meer informatie vind je op de pagina van de Boekpresentatie >>

Papier kiezen

De laatste stap voordat het boek echt gedrukt gaat worden: welk papier kiezen we? Samen met de uitgever is er een keuze gemaakt uit 3 soorten. Uiteindelijk is het een licht matte papiersoort geworden die niet doordrukt, zodat elke bladzijde puur blijft. 130 gram. Het gaat mooi worden.

Alles wat zacht was wordt ergens in Europa gedrukt. Als maker krijgt Grady het voor het eerst in handen bij de Boekpresentatie. Iets om naar uit te kijken.

Voorbereiding Boekpresentatie

Op zaterdag 10 juni is de feestelijke lancering van Alles wat zacht was, met een mooie Boekpresentatie. De voorbereidingen voor dit feest zijn in volle gang. Op de foto zie je een digitaal overleg met Grady en Elisabeth de Bruijn. Een boeiende verkenning van wat zij als professioneel “rituelenmaker” voor de Boekpresentatie kan betekenen.

Zie voor het programma van de Boekpresentatie en voor aanmelding de pagina “Boekpresentatie” >>.

Drukproeven

De drukproeven zijn binnen en zien er heel mooi uit. Op de Previewpagina vind je nu twee pagina’s uit het boek, zoals ze er uit komen te zien. Natuurlijk zal er verschil zijn tussen wat je op het beeldscherm ziet en hoe het er in het fysieke boek uitziet.

We gaan bijna naar de drukker!

In de voorverkoop!

Op 17 februari 2023 is Alles wat zacht was officieel in de voorverkoop gegaan. Vanaf die dag wordt het boek gepresenteerd op de website van Uitgeverij Anderszins en kan het tevens worden besteld bij de auteur. De eerste bestellingen kwamen meteen binnen.

Zie ook de pagina “Kopen” >>