Het boek doen

Het Boek Doen

Op deze pagina vind je allerlei activiteiten rondom Alles wat zacht was. Aanbod van Grady zelf, zoals exposities van de originele kunstwerken, voordracht, creatieve activiteiten. En ook wat je zelf kunt doen, zoals het boek toepassen in coaching en pastoraat.

Deze pagina is een bron van inspiratie.

Over de kunst

Expositie:
Een selectie van de originele kunstwerken uit het boek kan worden geëxposeerd.

Geboortekaartje:
Tweeluiken uit het boek kunnen overal worden toegepast, zoals hier op het geboortekaartje van Maria. Op de achterkant staat het gedicht.

Voordracht

Grady kan een voordracht verzorgen uit Alles wat zacht was. Ze kan daarbij de bijbehorende kunstwerken laten zien, of deze kunnen worden vertoond op een scherm of door projectie.

Een voorbeeld is de voordracht op het Open Podium voor schrijvers en dichters in de bibliotheek in Huizen.

Fragment uit de voordracht in de bibliotheek

Creatieve Inspiratie

Grady organiseert creatieve activiteiten bij Alles wat zacht was. Zoals een schilderworkshop bij de thematiek van het boek, het maken van een tweeluik met een kunstwerk en een gedicht bij een persoonlijk thema of het maken van monoprints.

Klik hier voor meer creatieve werkvormen om zelf te begeleiden of te doen >>

Verdieping

Grady organiseerde een boekmiddag >> en boekavond >>, waarbij ze een kijkje gaf in het maakproces van het boek, met belangstellenden in gesprek ging en een workshop gaf, waarbij een tweeluik met kunst en poëzie werd gemaakt.

Een mooie manier van verdieping is samen “close reading” van enkele van de tweeluiken.

Cross-Over Concert: ONDER DE ZON

Grady gaat graag de verbinding aan met andere creatieven. Zoals bij het cross-over concert met zangeres Janine Beens en pianist Jan Willem van Delft.
Grady droeg voor uit Alles wat zacht was en de bijbehorende kunstwerken werden vertoond op beeldschermen.

Klik hier voor meer info, een foto-impressie en video>>

Compilatie van het concert

Coaching, pastoraat, zorg

Alles wat zacht was is heel mooi toepasbaar in coaching, in het pastoraat en in de zorg, vanwege de herkenbare thematiek voor veel mensen.

Zo ligt er een boek in het hospice in Huizen.

In de praktijk

Je kunt doorklikken naar voorbeelden van gespreksvragen en creatieve werkvormen. Voor algemene en ook religieuze toepassingen >>

Hiernaast de beschrijving van een praktijkervaring
door Elisabeth de Bruin >>

“Vandaag las ik een gedicht van je voor tijdens een begeleidingssessie! Het trof haar enorm. Het boek met gedicht en kunstwerk in het zicht gezet. Was heel mooi. Ook daar is het heel goed voor te gebruiken. Tijdens coaching, therapie, kerkdiensten, etc..”

“Ze stak een kaars aan. Ik las dit voor. Liet haar het kunstwerk zien en dat bracht gelijk de diepte en geraaktheid”.